Трамп обговорить збільшення допомоги Україні з європейськими лідерами

Трамп обговорить збільшення допомоги Україні з європейськими лідерами

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що провідні країни Євросоюзу, в тому числі Франція, Німеччина та інші держави, повинні докладати більше зусиль для підтримки України та пообіцяв поговорити з європейськими лідерами про це.

Таку позицію президент США висловив у середу під час двосторонньої зустрічі зі своїм українським колегою в Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Один з елементів, який ми обговорювали, що Сполучені Штати допомагають Україні. І я думаю, що інші країни мають допомагати Україні значно більше, ніж вони роблять. Німеччина, Франція, інші країни Європейського Союзу – вони реально мають допомагати вам більше. І я думаю, разом ми попрацюємо над цим", - зауважив президент Сполучених Штатів. 

Читайте також: Трамп запевнив Зеленського, що військова підтримка України продовжиться

Він назвав Україну "дуже важливою" для Європейського Союзу, передусім, у стратегічному плані.

"Я думаю, що вони повинні витрачати набагато більше й допомагати Україні. Вони також знають про це і насправді говорили це мені, але виглядає так, що вони цього не роблять",- зазначив глава Білого дому. 

У цьому зв'язку Дональд Трамп висловив сподівання, що український президент поговорить з європейськими лідерами на цю тему.

"Я звісно, також поспілкуюся з ними про це", - зауважив американський лідер.

Читайте також: У ЄС відповіли на закиди щодо слабкої допомоги Україні: Підтримка безпрецедентна

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася перша зустріч президентів України й США в Нью-Йорку, де цими днями проходить сегмент високих зустрічей на 74-й Генеральній асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-