Зеленський і прем'єрка Норвегії домовилися про інвестиції для відновлення Донбасу

Зеленський і прем'єрка Норвегії домовилися про інвестиції для відновлення Донбасу

Укрінформ
На полях Генеральної Асамблеї ООН Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг. 
Учасники зустрічі відзначили важливість збереження високого рівня взаємодії між двома країнами, повідомляє у середу пресслужба Глави держави.

"Глава держави подякував Норвегії за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Сторони домовилися працювати над залученням норвезьких інвесторів до інфраструктурних і гуманітарних проєктів з відновлення Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Ерна Солберг зазначила, що норвезький бізнес виявляє значний інтерес до України на тлі повідомлень про підвищення прозорості роботи та антикорупційні ініціативи.

«Ми реформуємо наші правоохоронні органи, матимемо приватизацію, проведемо реформи, які допоможуть подолати корупцію», – запевнив Володимир Зеленський.

Він наголосив на важливості підтримки в енергетичній сфері.

«Ми були б раді запросити вас до видобутку газу. У нас є родовища, але потрібних технологій бракує. Це не просто бізнес-інтерес, це – геополітичне питання», – підкреслив Президент України.

Читайте також: Зеленський - президенту Румунії: Запрошуємо ваших інвесторів до України

Додатково сторони обговорили розвиток альтернативної енергетики.

Володимир Зеленський також поінформував прем’єр-міністра Норвегії про ситуацію на Донбасі. Наприкінці зустрічі Ерна Солберг подарувала Главі держави футбольний м’яч, на якому зображені Цілі сталого розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-