Президент України показав в ООН, якою кулею вбили Василя Сліпака

Президент України показав в ООН, якою кулею вбили Василя Сліпака

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський з трибуни Генасамблеї ООН розповів історію оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої бути почутим стало сенсом життя. Адже цей чоловік мав божественний голос. Його називали одним з найкращих баритонів та контртенорів світу. Його голос звучав у Карнеґі-холі у Нью-Йорку, у соборі Нотр-Дам, у лондонському Ковент-Гардені та Гранд-Опера у Парижі. Кожен з вас міг би почути його неймовірний спів. Але є, на жаль, річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона виглядає ось так", - заявив Зеленський, демонструючи присутнім справжню кулю.

Він додав, що снайперська куля саме такого калібру вбила Василя Сліпака.

“12,7 міліметра. Які не просто зупинили його кар’єру. Вони зупинили його життя. До речі, оце (куля - ред.) коштує 10 доларів США. І, на жаль, сьогодні на нашій планеті це і є вартість людського життя”, - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що таких історій тисячі, а таких куль - мільйони.

Читайте також: Зеленський виступив на Генасамблеї ООН

“Ласкаво просимо у ХХІ сторіччя. Вік можливостей, де замість бути почутим, у вас є можливість бути вбитим”, - сказав Президент.

Він додав: “Людину, про яку я вам зараз розповів, звали Василь Сліпак. Це українець. Соліст Паризької національної опери, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії”.

За словами українського лідера, війна на Донбасі триває вже п’ять років, відколи Росія анексувала український Крим.

“Сьогодні, коли існують тисячі сторінок міжнародного права та сотні організацій, покликаних його захищати, наша, саме наша країна, зі зброєю в руках, втрачаючи своїх громадян, відстоює власний суверенітет і територіальну цілісність”, - наголосив Президент.

Він нагадав, що за цей час загинули понад 13 тисяч і поранені понад 30 тисяч людей, а півтора мільйона осіб були змушені залишити свої домівки.

І ці “жахливі цифри”, за словами Президента, звучать з трибуни Генасамблеї щороку. “З однією лише поправкою. Маленькою. Щороку ці цифри зростають”, - наголосив він.

Зеленський підкреслив, що завершення війни, повернення всіх окупованих українських територій і встановлення миру є його головним завданням як Президента України.

“Але не ціною життя наших громадян. Не ціною свободи чи права України на власний вибір”, - підсумував він.

Як відомо, Василь Сліпак – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф». 29 червня 2016 року він загинув у бою від кулі снайпера.

У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоїли звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-