Трамп запевняє, що у розмові із Зеленським не було жодної

Трамп запевняє, що у розмові із Зеленським не було жодної "послуги за послугу"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наголосив, що у його розмові з Володимиром Зеленським не було жодного тиску на українську сторону чи домовленості на кшталт "послуга за послугу".

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами перед зустріччю з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном, трансляцію якої вів американський державний телеканал C-Span.

"Не було жодних "quid pro quo" (послуги за послугу – лат.), - наголосив глава Білого дому. - Не було вчинено жодного тиску, не було нічого".

Він також дав розлоге роз'яснення, чому ним була призупинена в липні оборонна допомога для України.

"Я думаю, що інші повинні також платити. Чому тільки Сполучені Штати мають платити Україні? Я говорив про це вже багато разів, не тільки стосовно України, але й до інших країн", – зазначив Трамп.

Він підкреслив, що за його президентства – на відміну від Барака Обами – Києву було надане протитанкове озброєння та багато чого іншого.

"Я хочу заявити чітко, я говорив про це Міку Малвані, я говорив багатьом людям… чому Сполучені Штати завжди платять гроші іноземним державам, а інші країни, які набагато більше відчувають ці наслідки, не роблять цього?"- зауважив президент США.

Він також не оминув можливості знову звинуватити Джо Байдена в тому, що його син був начебто причетний до мільйонних оборудок, коли мав бізнес в Україні й Китаї.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією американських ЗМІ, в липні минулого Дональд Трамп призупинив виплати затвердженої Конгресом майже $400 млн допомоги на зміцнення безпеки й оборони Україні. Це відбулося, за повідомленнями, приблизно за тиждень до телефонної розмови між президентами Трампом і Зеленським від 25 липня.

Читайте також: Трамп готовий призупинити допомогу Україні, якщо Європа не зробить свого внеску

Тоді цей крок пояснювався тим, що Трамп "занепокоєний" рівнем корупції в Україні й хоче проаналізувати, чи доцільно надалі витрачати ці гроші. Опоненти Трампа пов'язали дії президента зі спробою натиснути на уряд України й примусити розпочати розслідування проти сім'ї головного конкурента Трампа на президентських виборах 2020 року - ексвіце-президента США Джо Байдена.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-