Зеленський запропонував прем’єру Італії створити спільну слідчу групу у

Зеленський запропонував прем’єру Італії створити спільну слідчу групу у "справі Марківа"

Укрінформ
У рамках участі в роботі 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Про це повідомляє сайт Президента.

Глава держави привітав Джузеппе Конте з нещодавнім перепризначенням на посаду та формуванням нового коаліційного уряду, а також запросив здійснити візит в Україну.

Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього та багатостороннього порядку денного. Серед іншого було відзначено активізацію співпраці в інвестиційній сфері.

Зеленський закликав вкладати кошти в інфраструктуру, зокрема порти, та наголосив на проведенні великої приватизації в Україні.

Окремо було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Зеленський зазначив, що очікує всебічного та об’єктивного розгляду цієї справи, й запропонував створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Рокеллі.

Читайте також: Адвокат сказав, коли подасть апеляцію у справі нацгвардійця Марківа

Також під час зустрічі обговорили важливість продовження санкційної політики стосовно Росії. Прем’єр-міністр Італії наголосив, що санкції не можуть бути зняті, доки не відновлено територіальну цілісність і суверенітет України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку,Зеленський провів двосторонню зустріч із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та обговорив подальшу активну співпрацю з НАТО.

Президент Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США з метою участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Виступ Президента України на дебатах Генеральної Асамблеї ООН запланований на 25 вересня, 16:00 за київським часом.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-