Українські дипломати та держслужбовці пройшли навчання в Туреччині

Українські дипломати та держслужбовці пройшли навчання в Туреччині

Фото
Укрінформ
Група українських дипломатів та держслужбовців пройшли курс навчання в Анкарі в рамках Меморандуму про співробітництво між дипломатичними академіями міністерств закордонних справ України та Туреччини.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, що ми започаткували нову традицію – другий рік поспіль проходить навчання на базі дипломатичної академії МЗС Туреччини, приїздять українськи дипломати, держслужбовці. Для мене дуже важливо, що відбувається поступальний розвиток», - сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга на зустрічі з учасниками програми навчання.

Навчання українських дипломатів і держслужбовців у Туреччині / Фото: Ольги Будник та Євгенії Габер

Програма навчання включала в себе лекції, брифінги директорів департаментів МЗС Туреччини, візити до профільних державних агенцій, зокрема Турецької агенції зі співробітництва та координації ТІКА, офісу з питань закордонних тюрків та споріднених спільнот YTB. Після проходження курсу навчання його учасники отримали відповідні сертифікати.

«Для нас це важливо, це гарний концентрований курс з усіх напрямків зовнішньої політики Туреччини, яка є нашим стратегічним партнером, по-друге, це можливість безпосередньо встановити контакти», - зауважила заступник директора Дипломатичної академії України Євгенія Габер.

Читайте також: До Туреччини на навчання приїхали українські дипломати

За її словами, Меморандум про співробітництво між дипломатичними академіями МЗС України та МЗС Туреччини було підписано в 2017 році. Серед його положень пункт про проходження стажування українських дипломатів на базі МЗС Туреччини.

В минулому році приїздила група з 10 осіб: 7 дипломатів і 3 представники АПУ, КМ та ВРУ, які займаються двосторонніми відносинами з Туреччиною. Цього року в складі групи з 10 дипломатів та держслужбовців були представники Одеської та Херсонської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-