У Брюсселі про корупцію в Україні запитують більше, ніж про вплив олігархів — Кулеба

У Брюсселі про корупцію в Україні запитують більше, ніж про вплив олігархів — Кулеба

Ексклюзив
Укрінформ
Віцепрем’єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба зазначає, що під час його офіційного візиту до Брюсселя співрозмовники з ЄС і НАТО приділяли більше уваги питанню боротьби з корупцією в Україні, аніж подоланню впливу олігархів.

Про це Кулеба заявив у коментарі Укрінформу в четвер, 19 вересня, у відповідь на запитання, чи були якісь сигнали від європейських високопосадовців щодо необхідності подолання впливу олігархів, зокрема Ігоря Коломойського, на українську політику.

"Цю людину (Коломойського - ред.) згадували на одній неформальній зустрічі в рамках загальної розмови про феномен багатих впливових людей в Україні... У мене є кілька знайомих у Європейському Союзі, які кажуть: у вас це називається олігархи, а у нас заможна впливова родина. Тож вони є скрізь", - сказав Кулеба.

Водночас він зауважив, що тези про корупцію, "безумовно були, тому що Україна і корупція - це класична тема".

"Вона (тема боротьби з корупцією - ред.) була актуальна п'ять років тому, десять років тому, вона актуальна і зараз. Але (в Брюсселі - ред.) є великі очікування, що новий уряд і нова Верховна Рада ухвалюватимуть і застосовуватимуть правильні антикорупційні закони. І ви вже бачите, що деякі такі речі вже були ухвалені", - зазначив віцепрем'єр.

Читайте також: Угорщина після обрання Зеленського давала чіткі сигнали про готовність до діалогу - Кулеба

У цьому контексті він нагадав, що Верховна Рада 10 вересня в першому читанні підтримала законопроєкт, згідно з яким Національне антикорупційне бюро та Державне бюро розслідувань отримують право самостійно здійснювати прослуховування чиновників.

За словами Кулеби, це підсилює їхню спроможність протидіяти корупції.

"Тож це питання залишається на порядку денному", - резюмував урядовець.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр України Дмитро Кулеба 9-10 вересня здійснив офіційний візит до Брюсселя (Бельгія), де провів зустрічі у Європейському Парламенті та Європейській Комісії і відвідав штаб-квартиру НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-