Тейлор: Нинішніх санкцій проти Росії замало

Тейлор: Нинішніх санкцій проти Росії замало

Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що нинішніх санкції проти Росії недостатньо.

Про це він заявив в інтерв'ю "Першому каналу" Грузії.

"Санкцій проти Росії замало, оскільки ми досі не побачили, щоб росіяни залишили Донбас чи Крим", — заявив Тейлор.

За його словами, мета санкцій — змусити Росію припинити агресивні дії, і саме тому США, Європа, Австралія, Японія, Канада та інші країни ввели ці обмеження.

"Треба сказати, що є ширші санкції, які міжнародна спільнота може запровадити проти Росії. З одного боку, є секторальні санкції щодо оборонного, енергетичного, фінансового секторів, які ми можемо запровадити проти Росії. Ми навіть можемо ввести обмеження проти більшої кількості людей, щоб вони не могли отримати візу, їхні сім'ї не змогли подорожувати або здобувати освіту у Великій Британії або США, заморозити їхні цінні папери", - зазначив дипломат.

Він також нагадав про "одну із найсильніших санкцій", яку ще не застосовували щодо Росії,- виключення з міжнародної фінансової системи.

"Ми ніколи цього не робили, але в разі ще одного агресивного кроку, це можна буде використовувати. Ця санкція — плата для Путіна", - сказав Тейлор.

Читайте також: Тейлор назвав умову для проведення виборів на Донбасі

На його думку, Путін не очікував, що Захід запровадить санкції на такий тривалий термін. "Ймовірно, у Кремлі подумали, що вони попрацюють з деякими країнами, ми знаємо, про кого йдеться, і санкції будуть скасовані, але насправді цього не сталося", — сказав Тейлор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-