Україна сама має вирішувати, чи підходить їй “формула Штайнмайєра” — Кравчук

Україна сама має вирішувати, чи підходить їй “формула Штайнмайєра” — Кравчук

Укрінформ
«Формула Штайнмайєра» є однією з рекомендацій Україні щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, і рішення про її прийнятність українська влада має ухвалювати з огляду на нинішню внутрішню і міжнародну ситуацію.

Про це заявив перший президент України Леонід Кравчук на презентації своєї нової книги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю про цю "формулу" (Штайнмайєра – ред.), і можу вам сказати, що Україна не давала згоди на її реалізацію. Це пропозиція, яка рекомендується Україні, а ми маємо її прикласти до України, до Донбасу, до Криму, до тої ситуації, яка складається для України, і сказати, підходить вона чи ні», - наголосив Кравчук.

Читайте також: Формула Штайнмайєра: громадськість застерігає Зеленського від дій на умовах Кремля

Водночас, на його думку, Україні треба виробляти власну концепцію врегулювання конфлікту на Донбасі і «не ходити за концепціями чи то в Брюссель, чи то у Вашингтон, чи то у Берлін, чи то, як раніше, до Кремля».

«Треба ходити за концепціями на київську Володимирську гірку – там усе можна знайти. Там відбулося хрещення, там відбувся цивілізаційний прорив... Тому я переконаний у тому, що ми таку концепцію можемо розробити, тільки цього потрібно дуже захотіти», - резюмував перший президент.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що «формула Штайнмайєра» і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті «Нормандської четвірки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-