Рух

Рух "Чесно" виявив ще одного кнопкодава в Раді

Відео
Укрінформ
Журналісти Руху "Чесно" заявляють про третій факт неперсонального голосування за два тижні роботи парламенту нового скликання. 

Про це повідомляє сайт "Чесно".

"Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на пленарному засіданні відреагував на факт кнопкодавства позафракційного мажоритарника з Донеччини Олександра Ковальова. Спікер назвав дії нардепа “неприпустимими” та висловив сподівання, що після ухвалення необхідних законів це явище зникне з парламенту. А вже менш ніж за годину після виступу Разумкова Рух "Чесно" спіймав на неособистому голосуванні депутатку від “Слуги народу” Олену Копанчук. Це вже третій факт кнопкодавства у ВРУ 9-го скликання та другий - серед “слуг” за два тижні роботи новообраного парламенту", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Олена Копанчук - мажоритарниця “Слуги народу” від округу №189 на Хмельниччині. Факт її неперсонального голосування зафіксовано 11 вересня о 13:32 - за законопроєкт про внесення змін до закону "Про будівельні норми" щодо вдосконалення нормування у будівництві" за основу.

“І Президент, і спікер обіцяли нам, що такого ганебного явища, як кнопкодавство, у Верховній Раді 9-го скликання не буде. Що бачимо зараз? За два тижні роботи парламенту - три кнопкодави, і це тільки ті факти, які вдалося зафіксувати. Вимагаємо знайти технічне рішення для розв'язання проблеми кнопкодавства - або сенсорна, або біометрична кнопка. Лише покарання, як пропонують у ВРУ, проблеми не вирішить. Хто фіксуватиме порушення? Як будуть притягувати до відповідальності? Бо коли журналісти фільмують кнопкодавів, вони отримують від них погрози”,- констатувала координаторка Руху "Чесно" Віта Думанська.

Читайте також: Кличко пропонує Раді систему, що унеможливлює кнопкодавство

Як повідомляв Укрінформ, першим кнопкодавом виявився нардеп від “Слуги народу”, мажоритарник з округу №156 на Рівненщині Сергій Литвиненко. Факт мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду (постанова №1016/П).

10 вересня Рух "Чесно" зафіксував факт кнопкодавства з боку мажоритарника-самовисуванця з Донеччини Олександра Ковальова. Сталося це на ранковому засіданні ВР під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент. Згодом у "Чесно" повідомили, що  Ковальов погрожував їхньому журналісту. В організації зазначили, що готують заяву до правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-