Геращенко викликають на Регламентний комітет через висловлювання з трибуни Ради

Геращенко викликають на Регламентний комітет через висловлювання з трибуни Ради

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Ради Сергій Кальченко викликає співголову депутатської фракції "Європейська солідарність" Ірину Геращенко на засідання комітету через її виступу з трибуни парламенту 10 вересня.
Про це повідомила Геращенко у Facebook.

"Друзі, тут мені слуги хочуть влаштувати публічну порку за висловлювання і викликають «на ковьор». Примітно, що в відповідь на грубе порушення новим спікером регламенту, я виступила образно):, але ... не називала жодного прізвища чи назви фракції", - написала Геращенко.

Політик також зазначила, що "у нас поки що є свобода слова і свобода висловлювання" і повідомила, що в четвер напише заяву про випадки кнопкодавства депутатів від "Слуги народу".

"А на місті регламентного і вождів слуг, я б зайнялася своїми власними кнопкодавами. ... Прийдеться завтра написати заяву. Тим більше, це вже реальне порушення Конституції і регламенту, а не дитячі образи", - написала Геращенко.

Депутат також оприлюднила фото листа, де її викликають на засідання Регламентного комітету. З нього видно, що з листом щодо висловлювань Ірини Геращенко на засіданні у вівторок до Регламентного комітету звернувся голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, під час вечірнього засідання Верховної Ради у вівторок, 10 вересня, сталася перепалка між народними депутатами від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність" під час виступу Ірини Геращенко.

Читайте також: У Раді виникла суперечка між "Слугою народу" і "Євросолідарністю"

Так, під час розгляду законопроєкту №1043 про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури Ірина Геращенко вийшла до трибуни парламенту і заявила: "П'ять років тому "зеленые человечки" захопили Крим. Зараз "зеленые человечки" захоплюють український парламент, і насправді, повністю його перекреслюють".

Після цих слів Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відключив її мікрофон і наголосив, що її порівняння неприпустимі.

У цей час до президії підійшли всі члени фракції "Європейська солідарність" і стали біля трибуни. Геращенко продовжила виступ словами, що "Рада перетворюється на парламент АР Крим". Виступ Геращенко народні депутати від фракції "Слуга народу" перебивали вигуками і оплесками.

Геращенко попросила голову Верховної Ради "заспокоїти свій югенд і не давати право перекрикувати опозицію".

Лист: www.facebook.com/Iryna Gerashchenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-