Комітет рекомендує ВР ухвалити законопроєкт про депутатський спам

Комітет рекомендує ВР ухвалити законопроєкт про депутатський спам

Укрінформ
Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР рекомендує парламенту ухвалити законопроєкт 1040-2 "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України".
Таке рішення прийнято на засіданні комітету в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, більшість членів комітету підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді включити в порядок денний сесії законопроєкти 1040 та альтернативні 1040-1 і 1040-2. Проте за результатами розгляду у першому читанні рекомендують підтримати за основу і в цілому лише проєкт 1040-2.

"Проєкт підготовлено з метою запровадження системи протидії законодавчому спаму", - зазначається у пояснювальній записці.

Проєктом закону пропонується обмежити право «індивідуальної» законодавчої ініціативи народного депутата України і встановити, що народні депутати мають право законодавчої ініціативи у Верховній Раді лише у кількості, що становить не менше чисельності найменшої зареєстрованої на першій сесії Верховної Ради відповідно до Регламенту ВР депутатської фракції (депутатської групи), а також народним депутатам України – членам головного комітету, тимчасової спеціальної комісії, тимчасової слідчої комісії, спеціальної тимчасової слідчої комісії більшістю від затвердженого персонального складу відповідно.

Читайте також: Комітет ВР схвалив законопроєкт про порядок внесення депутатських запитів

Авторами законопроєкту є народні депутати від фракції "Слуги народу" Оксана Гринчук і Людмила Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-