Міжнародна співпраця й податки: які законопроєкти Кабмін готує до Ради

Міжнародна співпраця й податки: які законопроєкти Кабмін готує до Ради

Укрінформ
Кабінет міністрів направить до Верховної Ради низку законопроєктів щодо міжнародної співпраці у сфері оподаткування.
Про це заявила представник уряду у парламенті Ірина Верещук під час засідання Погоджувальної ради 9 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд націлений на конструктивну та динамічну співпрацю з Верховною Радою... Є ряд законопроєктів, які Кабмін направить до Верховної Ради. Це шість законопроєктів про ратифікацію міжурядових угод у рамках міжнародної співпраці у сфері оподаткування, зокрема про ратифікацію угоди між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків", - зазначала вона.

За її словами, уряд планує внести законопроєкти про ратифікацію протоколів щодо внесення змін до Конвенцій між Кабінетом міністрів України і урядами Кіпру, Великої Британії, Малайзії, Туреччини, Швейцарською Федеральною Радою стосовно уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Верещук уточнила, що ці документи включаються до порядку денного сесії ВР без попереднього голосування депутатів у залі засідань.

Вона також нагадала про три законопроєкти щодо внесення змін до чинного законодавства, які уряд уже зареєстрував у парламенті.

"Після реєстрації ці законопроєкти ми просили включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради, які будуть розглядатися парламентом 10 вересня. По-перше, це проєкт закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України... Цей законопроєкт направлено на впровадження нової абонентської моделі управління державним боргом шляхом створення боргового агентства... По-друге, це законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку з ратифікацією угоди з урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків", - зазначила представник уряду у ВР.

Верещук уточнила, що зміни до Податкового кодексу стосуються, зокрема, особливостей отримання податкової інформації контролюючими органами від фінансових установ, а також накладення санкцій за ненадання ними зазначених звітів.

Читайте також: Програма роботи Кабміну буде готова до 29 вересня

Окрім того, додала вона, парламенту пропонується законопроєкт про внесення змін до деяких законів щодо поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків, що передбачає внесення змін до закону про банки та банківську діяльність у частині порядку розкриття банківської таємниці, а також закону про депозитарну систему України щодо порядку доступу до інформації в системі депозитарного обліку.

Представник уряду у ВР закликала профільні комітети розглянути ці законопроєкт якомога оперативніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-