"Голос" пропонує почати реформу СБУ з ліквідації департаменту "К"

Укрінформ
Фракція «Голосу» пропонує розпочати реформу Служби безпеки України, ліквідувавши департамент "К" та захисту економіки і скоротивши низку функцій СБУ у сфері боротьби з корупцією, організованою злочинністю та контррозвідувального захисту економіки держави.

Відповідний законопроєкт №2090 "Голос" подав до Верховної Ради, повідомляє пресслужба політсили у Facebook.

"Фракція «Голосу» у Верховній Раді подала законопроєкт №2090, яким має розпочатись реформа спеціальних органів України. Він передбачає, зокрема, скорочення невластивих функцій Служби безпеки України у сфері боротьби з корупцією, організованою злочинністю та контррозвідувального захисту економіки держави, а також ліквідацію відповідних підрозділів СБУ", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі пояснили, що зазначені підрозділи СБУ неодноразово фігурували у корупційних скандалах, їхні функціональні обов’язки дублюють аналогічні функції Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, а також Національної поліції і Державної фіскальної служби.

У "Голосі" переконані, що за нинішніх повноважень СБУ здатна паралізувати діяльність не лише окремих компаній, а й цілих напрямків. Яскравим таким прикладом у політсилі назвали скандал навколо ринку скрапленого газу, коли СБУ заблокувала роботу кількох постачальників, встановивши монополію однієї компанії.

Читайте також: "Голос" закликає обговорити участь делегації Ради у сесіях ПАРЄ

Крім ліквідації цих двох підрозділів, законопроєкт також пропонує пропорційне скорочення чисельності особового складу СБУ та внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України і Закону «Про оперативно-розшукову діяльність», щоб унеможливити залучення співробітників СБУ до розслідувань цієї категорії злочинів іншими органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-