"Голос" закликає обговорити участь делегації Ради у сесіях ПАРЄ

Укрінформ
Фракція партії "Голос" пропонує включити до порядку денного сесії питання щодо участі української делегації в сесіях Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявив голова фракції Сергій Рахманін під час засідання Погоджувальної ради 9 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є питання, яке має бути першочерговим для розгляду, і я просив би окремо розглянути питання про можливе включення до порядку денного поточної сесії питання щодо формату участі або неучасті української делегації в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи. Тому що, по-перше, це наш обов'язок, по-друге, після зустрічі, яка відбулася в Ризі, пішли сигнали від наших партнерів, які готові зробити певні кроки консолідовані з нами", - сказав Рахманін.

Читайте також: Анексія Криму та війна на Донбасі не входять у сферу відповідальності РЄ — Ягланд

Він наголосив, що такі дії парламенту важливі в контексті визволення заручників, яке "безумовно, посилює питання актуалізації плану щодо подальшої деокупації та реінтеграції окупованих територій".

"Йдеться і про Донбас, і про Крим. Щоби і громадяни України, і ми як Верховна Рада, яка формує засади зовнішньої та внутрішньої політики, мали чітке уявлення про можливі межі компромісів, на які держава готова піти у розв'язанні цієї складної проблеми", - додав політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-