Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт щодо перезавантаження влади

Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт щодо перезавантаження влади

Укрінформ
Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує парламенту ухвалити за основу і в цілому законопроєкт 1066 "Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади".

Пропозицію рекомендувати ВР ухвалити законопроєкт 1066 за наслідками розгляду у першому читанні за основу і в цілому підтримали 16 членів комітету, 4 проголосували "проти", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Авторами законопроєкту є народні депутати від фракції "Слуга народу" Павло Фролов, Олена Шуляк, Роксолана Підласа, Мар'яна Безугла, Віталій Безгін. Президентом документ визначений як невідкладний.

"Запропоновані зміни стосуються обмеження дії законодавства про працю на державну службу, спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї, підвищення відповідальності державних службовців за досягнення результатів своєї діяльності, усунення зайвих проміжних органів оскарження при збереженні безумовного права на судове оскарження, запровадження можливості контрактної державної служби та усунення надмірного (на рівні закону) регулювання зазначених суспільних відносин, а відповідні повноваження делегуються Кабміну", - ідеться в пояснювальній записці.

Читайте також: Профільний комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про імпічмент

Проєкт закону передбачає внесення змін до законів "Про державну службу", "Про Кабінет міністрів України" та "Про центральні органи виконавчої влади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-