Уряд США: стримування російської агресії є ключовим завданням союзників по НАТО

Уряд США: стримування російської агресії є ключовим завданням союзників по НАТО

Укрінформ
Стримування Росії в умовах триваючої агресії в Україні є ключовим завданням із розвитку оборонних спроможностей для Сполучених Штатів і європейських союзників.

Про це заявила у п'ятницю під час телефонної пресконференції високопосадовець Департаменту оборони США напередодні візиту до Парижа 7 вересня секретаря з питань оборони Сполучених Штатів Марка Еспера, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, триваюча агресія в Україні продовжує бути ключовим аспектом наших дискусій. І ми продовжуватимемо обговорювати на двосторонніх рівнях, а також на рівні Альянсу, як ми можемо заохотити Росію до кращої поведінки", - заявила представник уряду США.

Читайте також: Країни НАТО мають захистити себе та допомогти Україні та Грузії – президент Литви

Вона наголосила, що активність Росії у регіоні є пріоритетом для Департаменту оборони Сполучених Штатів, які зацікавлені у посиленні оборонних можливостей союзників, зокрема, щодо стримування подальшої російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня секретар з питань оборони США Еспер здійснить візит до Парижа. У французькій столиці відбудуться зустрічі американського високопосадовця із міністром збройних сил Франції Флоранс Парлі та міністром Європи і закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном. У понеділок у Москві пройдуть переговори у форматі "2+2" на рівні міністрів оборони і закордонних справ Франції і Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-