РФ завершує формування трьох дивізій біля кордону України, що тривало з 2015 року

РФ завершує формування трьох дивізій біля кордону України, що тривало з 2015 року

Укрінформ
Наразі завершується формування трьох російських дивізій біля українського кордону, яке тривало з 2015 року. Крім того, продовжується формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, відповідаючи на питання щодо найбільш серйозних загроз, які стоять перед Україною.

“Одна з основних загроз – це загроза територіальній цілісності України і можливість відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й навіть широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави. Вона залишається, і РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ. На сьогодні, починаючи з 2015 року, вже по суті завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону – це 3-я, 144-а та 150-а мотострілецькі дивізії. Крім того, продовжується формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі, яка безпосередньо буде діяти на нашому напрямку. І згідно з планами, які існують в РФ, основні заходи заплановано завершити вже у кінці 2019 – початку 2020 року”, - заявив Скібіцький.

Читайте також: Розміщені у Криму засоби ППО здатні вражати цілі майже до Києва — Скібіцький

Він також повідомив, що наступного року відбудуться навчання «Кавказ-2020», де плани щодо застосування нових формувань проти України вже будуть практично відпрацьовані на полігонах, у навчальних центрах Південного військового округу, зокрема й на території окупованого Криму.

На думку Скібіцького, такі загрози потрібно не просто відслідковувати, а здійснювати заходи щодо їх нейтралізації або недопущення підвищення їх рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-