Право Президента призначати керівників НАБУ і ДБР: комітет Ради не бачить корупції

Право Президента призначати керівників НАБУ і ДБР: комітет Ради не бачить корупції

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань протидії та запобіганню корупції дійшов висновку, що законопроєкт №1014, який наділяє Президента правом призначати голів НАБУ і ДБР, відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

За відповідне рішення проголосували 11 членів комітету під час засідання у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Визначити, що законопроєкт №1014 відповідає вимогам антикорупційного законодавства, не містить корупційних ризиків», - йдеться у рішенні комітету.

Члени антикорупційного комітету постановили, що немає підстав говорити, що призначення Президентом голів ДБР і НАБУ є корупційним ризиком, оскільки, за їхніми словами, про це йдеться у законах, які регулюють діяльність цих правоохоронних органів. Водночас внесення змін до Конституції лише усуває розбіжності в законодавстві, заявили в комітеті.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 3 вересня, Верховна Рада включила до порядку денного та направила до Конституційного суду для отримання висновку президентський законопроєкт №1014 "Про внесення змін до статті 106 Конституції України". Цей законопроєкт передбачає розширення повноважень Президента, надаючи йому право утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро, призначати на посади та звільняти з посад директора Національного антикорупційного бюро і директора Державного бюро розслідувань.

Читайте також: У "Голосі" проти того, аби Зеленський сам створював регуляторні органи

"Прийняття закону сприятиме оптимізації повноважень глави держави у сфері утворення незалежних регуляторних органів, Національного антикорупційного бюро України, призначення на посади та звільнення з посад членів незалежних регуляторних органів, директора Національного антикорупційного бюро України та директора Державного бюро розслідувань", - ідеться в пояснювальній записці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-