У

У "Голосі" проти того, аби Зеленський сам створював регуляторні органи

Укрінформ
Фракція «Голос» підтримує закріплення статусу Національного антикорупційного бюро та Держбюро розслідувань у Конституції, але проти надання президенту функції створення регуляторних органів.

Про це в ефірі Громадського завила народна депутатка від «Голосу» Олександра Устінова.

За її словами, зараз діяльність ДБР і НАБУ регулюється виключно законами, тому Верховна Рада може 226 голосами внести будь-які зміни щодо цих відомств або взагалі їх закрити.

«Коли ці інституції прописані в Конституції, то для цього вже потрібно більше голосів. Тому позиція нашої фракції була чіткою — ми будемо підтримувати внесення у Конституцію НАБУ і ДБР. Але ми хотіли, щоби питання по регуляторним органам, що президент має право їх створювати, потрібно винести з цього пакету (законопроектів — ред.). Тобто, вибачте, мухи окремо, котлети окремо», — сказала Устінова.

Читайте також: До КСУ направили законопроєкт Зеленського про його право призначати директорів НАБУ і ДБР

Вона пояснила, що такі повноваження президента «Голос» не підтримує.

«За останні два дні голосувань дуже часто пакетним голосуванням намагаються продати старе і нове, або ті речі, які неможливо співставити», — зазначила депутатка.

Нагадаємо: депутати направили на розгляд Конституційного суду законопроект, який дозволить президенту призначати голів НАБУ і ДБР, незалежних регуляторів та створювати такі регулятори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-