Єврокомісія призначила Брока спецрадником у відносинах з Україною

Єврокомісія призначила Брока спецрадником у відносинах з Україною

Оновлено
Укрінформ
Єврокомісія під час засідання у середу призначила Ельмара Брока спеціальним радником Президента Єврокомісії у відносинах з Україною.

Про це під час брифінгу для преси сказала речник Єврокомісії Міна Андрєєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія вирішила призначити пана Ельмара Брока спеціальним радником Президента Єврокомісії у відносинах з Україною, виходячи з його досвіду у цій сфері. Це рішення набуває чинності негайно, і ця позиція не буде переглядатися", - сказала речник.

Завдяки 15-річному досвіду на посаді керівника комітету Європарламенту із закордонних справ, Брок буде компетентним в процесі зміцнення зв’язків з новим урядом України та у визначенні нових пріоритетів та преференцій у відносинах з ЄС, повідомляється на сайті Єврокомісії.

Читайте також: У Єврокомісії назвали очільника Міненергетики "партнером з відмінним послужним списком"

Ельмар Брок – відомий німецький політик, який під час роботи у попередньому складі Європейського парламенту брав активну участь у міжпарламентському співробітництві з Україною та був глибоко залучений до відпрацювання політики Європарламенту та інших європейських інституцій стосовно України.

Також у ЄК нагадують, що Брок є одним із політиків, які мають найдовший досвід праці в Європейському Парламенті, куди він був обраний ще у 1980 році. За цей час він мав сотні важливих призначень, зокрема, був заступником голови та головою робочої групи із зовнішніх відносин Європейської Народної Партії (ЄНП), головним доповідачем Європарламенту з питань розширення ЄС, речником групи ЄНП з питань зовнішніх відносин, представником Європарламенту на переговорах із заснування Європейської служби зовнішніх дій, та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-