Туск і Юнкер привітали Гончарука з призначенням і чекають на зустріч

Туск і Юнкер привітали Гончарука з призначенням і чекають на зустріч

Укрінформ
Президенти Європейської комісії Жан-Клод Юнкер та Європейської ради Дональд Туск привітали Олексія Гончарука з призначення на посаду Прем'єр-міністра України.

Про це йдеться у спільному листі, який був опублікований на сторінці Юнкера у Twitter.

“Ми хочемо привітати вас із призначенням на посаду Прем'єр-міністра України. Ваш уряд отримав потужний мандат і парламентську підтримку”, - йдеться у листі.

Юнкер і Туск запевнили, що ЄС продовжить підтримувати Україну на шляху впровадження реформ, та очікують на подальшу імплементацію Угоди про асоціацію України-ЄС та поглиблену зону про вільну торгівлю заради зближення бізнесу й громадян обох сторін.

Європейські лідери підкреслили, що Прем'єр-міністр України може розраховувати на міцну підтримку з боку ЄС незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Вони також наголосили, що Євросоюз і надалі підтримуватиме мирне врегулювання конфлікту на сході України та не змінить політику невизнання анексії Криму Росією.

Юнкер і Туск також побажали Гончаруку успіхів, і заявили, що чекають на зустріч з ним.

Читайте також: Гончарук сказав, коли Рада ухвалить законопроєкт щодо лібералізації ринку землі

Як повідомлялося, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель привітала свого українського колегу Олексія Гончарука з призначенням на посаду Прем'єр-міністра та запевнила у підтримці.

Верховна Рада України 29 серпня призначила новий уряд на чолі з Гончаруком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-