Арешт коштів за кордоном: суд залишив позов Насірова без розгляду

Арешт коштів за кордоном: суд залишив позов Насірова без розгляду

Укрінформ
Окружний адміністративний суд залишив без розгляду позов Романа Насірова щодо організації виконання запиту про арешт його коштів, що знаходяться за кордоном.

Про це інформує пресслужба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позов Романа Насірова щодо організації виконання запиту Шевченківського районного суду міста Києва про накладання арешту на його кошти, що знаходяться поза межами України”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, суд виніс відповідну ухвалу, оскільки сторона позивача повторно без поважних причин не з’явилась у судове засідання.

У суді зазначають, що від представника позивача неодноразово надходили клопотання про відкладення розгляду цієї справи, оскільки він не зможе взяти участь у судовому засіданні.

Однак судом було визнано неявку представника позивача неповажною, оскільки до відповідних клопотань не надано жодних належних доказів в підтвердження обставин, які б унеможливлювали участь у судовому засіданні, інформує пресслужба суду.

Також у суді пояснюють, що відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб’єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Читайте також: Суд залишив Насірову закордонний паспорт

“Вирішуючи питання про залишення даного позову без розгляду, суд виходив з наступного – повторне неприбуття як підстава для залишення позовної заяви без розгляду означає нез’явлення у судове засідання два чи більше рази без поважних причин протягом усього розгляду справи”, - ідеться в повідомленні.

У суді нагадують, що у квітні 2019 року ОАСК відкрив провадження у справі за позовом Романа Насірова, який просив суд визнати протиправними дії міністра юстиції України Павла Петренка з організації виконання запиту Шевченківського районного суду м. Києва до міністра на підставі Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів одержаних злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-