Суд залишив Насірову закордонний паспорт

Суд залишив Насірову закордонний паспорт

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці відмовився задовольнити клопотання прокурора щодо зобов'язання екс-голови ДФС Романа Насірова і керівника Департаменту відомства здати закордонні паспорти.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"У задоволенні клопотання щодо покладення зобов’язання обвинувачених здати паспорти для виїзду за кордон колегія суддів відмовила", - йдеться у повідомленні.

Водночас колегія суддів зобов'язала обвинувачених з’являтися до суду за викликом, повідомляти суд про зміну місця проживання та роботи, утриматися від спілкування зі свідками з питань кримінального провадження.

Наступне судове засідання у справі Насірова призначено на 10:00 год. 17 травня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, екс-голову ДФС Романа Насірова затримало НАБУ 2 березня 2017 року в рамках розслідування "газової справи" екс-депутата Олександра Онищенка, проте через два тижні відпустили під заставу у розмірі 100 млн грн.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Насіров подав в суд на Кабмін через конкурс на керівника податкової

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС, проте 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на цій посаді. Кабмін оскаржив це рішення.

4 березня 2019 року Шевченківський райсуд Києва за власної ініціативи зменшив Насірову розмір застави зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

3 квітня в Шевченківському райсуді почалися засідання по суті у кримінальному провадженні про обвинувачення екс-голови ДФС України, а також керівника Департаменту ДФС України. На засіданнях досі читають обвинувальний акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-