Скасовувати недоторканність слід лише з урахуванням рекомендацій “Венеціанки” - Княжицький

Скасовувати недоторканність слід лише з урахуванням рекомендацій “Венеціанки” - Княжицький

Укрінформ
Скасовувати депутатську недоторканність слід лише після того, як у законопроєкті будуть враховані рекомендації Венеційської комісії.

Таку думку висловив народний депутат Микола Княжицький (фракція "Європейської солідарності") у Facebook.

"Чи потрібно голосувати сьогодні за зняття недоторканності без врахування рекомендацій Венеційської комісії? Оскільки більшість популістів вважає, що "так, бо люди цього хочуть" - я пишу "ні", - зазначив він.

Княжицький звернув увагу на те, що запропонований законопроєкт не містить норми, яка б унеможливила переслідування за політичну діяльність.

"У пропонованому варіанті сказано, що депутат не несе відповідальності тільки за виступ з трибуни. А це означає, що за виступ на мітингу, на телеканалі у час, коли, наприклад президент здаватиме майбутнє України і її незалежність, кожного, хто проти, можна буде ув'язнити, прийнявши попередньо аналог законів 16 січня... Вважаю, що голосувати потрібно лише, якщо буде записано, що переслідувати депутата за політичну діяльність заборонено", - заявив парламентарій.

Читайте також: Зняття недоторканності: меншість хоче, щоб врахували висновки "Венеціанки" та КС

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 3 вересня має розглянути у другому читанні законопроєкт №7203, що передбачає скасування депутатської недоторканності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-