Гончарук розповів про кадрову політику нового уряду та консультації із Зеленським

Гончарук розповів про кадрову політику нового уряду та консультації із Зеленським

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що здебільшого самостійно формує кадрову політику, але консультується із президентом Володимиром Зеленським та зауважив, що міністри самостійно обиратимуть свої команди.

Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Я здебільшого самостійно формую кадрову політику. Я звичайно консультуюся з президентом, звичайно ми звіряємо наші бачення щодо тої чи іншої людини, тому що немає у мене всієї об'єктивної інформації, він підказує, ми радимося, але немає такого, що в одну "калитку" хтось  комусь приносить резюме, кандидатури й каже: "призначай без розмов". Немає такого. Це командна робота — хороша здорова дискусія", - сказав Гончарук.

Читайте також: Прем'єр розповів, як Кабмін забезпечить зростання економіки на 40% за 5 років

Він додав, що кожен міністр сам має підібрати собі команду і сам має нести за неї відповідальність. 

"Якщо я розказую міністру, кого брати на роботу, то потім в нього не запитаю про результат. Як ти можеш спитати з міністра за результат, якщо ти йому сам поставив членів команди за певними напрямками", -  пояснив Гончарук.

Читайте також: Гончарук: Чим менше осіб працює в уряді, тим простіше організувати роботу

Гончарук додав, що за попередніми домовленостями він має право "вето" на людей, які на його думку не мають бути членами урядової команди й такі ж домовленості є із президентом.

"Кожен міністр сам підбирає собі команду, але ми з ними домовитися і погодити принципи, відповідно до яких у мене є право "вето" на людину. Тобто якщо я вважаю, що людина не повинна бути частиною нашої команди, то я про це чесно говорю міністру і ми знімаємо це питання. Така сама домовленість в мене є з президентом. Я вважаю, що це здоровий механізм, коли команда між собою домовляється про те, щоб не пускати всередину людей, з якими буде дискомфортно: або вони токсичні, або є питання щодо їх моральних якостей", - сказав Гончарук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-