Рада у вівторок планує направити до КС сім законопроєктів

Рада у вівторок планує направити до КС сім законопроєктів

Укрінформ
Верховна Рада на засіданні у вівторок направить до Конституційного Суду пакет президентських законопроєктів для отримання висновку, які передбачають внесення змін до Конституції.

Про це повідомив перший заступник керівника фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на брифінгу після засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Також є питання про включення до порядку денного та направлення на висновок Конституційного Суду низки законопроєктів - 1013 ("Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії", - ред.) 1014 ("Про внесення змін до статті 106 Конституції України (щодо закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора Національного антикорупційного бюро України і Директора Державного бюро розслідувань", - ред.), 1015 ("Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу", - ред.), 1016 ("Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України", - ред.) 1017 ("про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи", - ред.) 1027 ("Про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України", - ред.),1028 ("Про внесення зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України", - ред.) - це все зміни до Конституції, ініційовані Президентом України. Завтра будемо їх спрямовувати в Конституційний Суд. Це потребує 226 голосів, як ми знаємо, і звичайно обговорення по процедурі", - повідомив Корнієнко.

Читайте також: Разумков сподівається, що Рада завтра скасує депутатську недоторканність

Також, за його словами, основним на засіданні 3 вересня буде законопроєкт 7203 щодо зняття депутатської недоторканності, який був рекомендований до ухвалення профільних комітетом. Політик висловив сподівання, що цей законопроєкт набере максимальні 424 голоси народних депутатів.

"Цей тиждень дуже влаштований просто. 4, 5 та 6 (вересня, - ред.) буде робота в комітетах та фракціях. Відповідно, завтра буде пленарне засідання, почнемо ми з прийняття присяги п'ятьма депутатами від фракції "Слуга народу" та одним депутом від фракції Опозиційна платформа — за життя", які ще не прийняли присягу і відповідно далі будемо працювати", розповів Олександр Корнієнко.

Також у вівторок Рада розгляне питання щодо звільнення новопризначеного міністра економіки Тимофія Милованова з Наглядової ради національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-