У Берліні не беруться прогнозувати результати зустрічі

У Берліні не беруться прогнозувати результати зустрічі "нормандських" радників

Укрінформ
У ході зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників представники Німеччини, Франції, України та Росії обговорять підготовку до саміту квартету та кроки на виконання Мінських домовленостей.

Про це заявила у понеділок, 2 вересня, на брифінгу в Берліні офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зустріч у Берліні … демонструє намагання федерального уряду просунутися в чотиристоронньому процесі та продовжувати працювати над виконанням Мінських домовленостей", - сказала Адебар.

У Берліні не беруться прогнозувати результати зустрічі, але сподіваються, що будуть зроблені "хороші кроки" в напрямку підготовки саміту лідерів формату.

Адебар підтвердила, що міністр закордонних справ України Вадим Пристайко братиме участь у цій зустрічі в якості політичного радника Президента.

Читайте також: Зеленський розповів про дзвінки Путіну і домовленість про особисту зустріч

Зустріч буде неформальною, зауважила дипломат, отже офіційних зустрічей з керівництвом МЗС ФРН не передбачено. При цьому вона не виключила можливість "неформальної зустрічі" міністра Гайко Мааса з Пристайком.

"Якщо така зустріч і мала би відбутися, то не як з міністром", - сказала Адебар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-