Данилюк впевнений, що США не зменшать військову допомогу Україні

Данилюк впевнений, що США не зменшать військову допомогу Україні

Укрінформ
Вашингтон не зменшить військову фінансову допомогу Києву, а можливо навіть її збільшить.

Про це повідомив власному кореспондентові Укрінформу у Варшаві секретар РНБО Олександр Данилюк, коментуючи появу кілька днів тому в американському виданні Politico інформації про доручення президента США Дональда Трампа переглянути програму фінансування системи безпеки в Україні.

“Зараз США аналізують ефективність своєї військової фінансової допомоги по всіх сферах. Я думаю, що це питання виникло саме в цьому контексті. Наскільки військова підтримка України відповідає інтересам США? Вона є у прямих інтересах США. Тому я впевнений, що ця підтримка не лише збережеться, а ми можемо говорити про її збільшення”, - констатував Данилюк.

Він зауважив, що обговорював це питання під час зустрічі з радником президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном.

Читайте також: США готові взятися за утилізацію боєприпасів у Придністров'ї

Секретар РНБО також звернув увагу, що ця інформація була трактуванням видання Politico, а не прямою цитатою президента Трампа.

Як інформувало Politico, президент США Дональд Трамп у розмовах з помічниками запропонував перевірку Ініціативи безпекової допомоги Україні (Ukraine security assistance initiative), і це може тимчасово заморозити освоєння передбачених бюджетом США на цей рік коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-