Дуда після зустрічі із Зеленським: Політика санкцій проти Росії має тривати

Дуда після зустрічі із Зеленським: Політика санкцій проти Росії має тривати

Укрінформ
Санкційна політика Заходу проти Росії за її агресію повинна тривати до відновлення повної територіальної цілісності України у кордонах до 2014 року.

Про це заявив Президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з українським Президентом Володимиром Зеленським, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Наша позиції щодо Росії однозначна, ми вважаємо, що політика санкцій проти Росії має тривати”, - заявив Дуда.

Він додав, що це повинно тривати доти, доки не буде відновлено територіальну цілісність України у кордонах з Кримом й окупованим Донбасом.

За його словами, Варшава підтримувала і підтримуватиме Україну на шляху зближення з ЄС та НАТО, а також підтримуватиме внутрішні демократичні перетворення і реформи в країні.

Дуда зауважив, що Польща виступає за розвиток транспортної та прикордонної інфраструктури в Польщі, поглиблення товарообміну.

Він наголосив, що польська сторона вивчатиме питання можливості збільшення кількості пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, розвитку сполучень, зокрема річкового Південний Буг-Дністер.

Президент РП також запевнив, що намагатиметься з профільним міністром Польщі розв'язувати проблему щодо обмеження польською стороною ліцензій на вантажоперевезення для українських компаній.

Дуда зазначив, що можливий обмін полоненими між Україною і Росією може бути хорошим кроком для вирішення кризи на Сході України.

Президент РП наголосив, що для польської сторони вирішення історичних суперечок з Україною має “фундаментальне значення”.

Читайте також: Спільна пресконференція Зеленького і Дуди

Він висловив сподівання, що в рамках нормалізації міжлюдських контактів Україна зніме мораторій на проведення польською стороною пошуково-ексгумаційних робіт польських жертв в Україні.

Польський лідер також подякував українському колезі за участь у меморіальних заходах у Варшаві з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-