Рада

Рада "розписала" собі графік роботи на другу сесію

Укрінформ
Друга сесія Верховної Ради ІХ скликання розпочнеться 3 вересня, а завершиться 24 січня.
Про це йдеться в ухваленій парламентом постанові №1087 "Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання".

Перше засідання Погоджувальної ради має відбутися у понеділок, 2 вересня, а відкриття другої сесії та перші пленарні засідання заплановані на вівторок, 3 вересня.

При цьому, згідно з додатком до постанови, протягом першого тижня парламентарії працюватимуть у пленарному режимі лише один день, решта днів - із 4 по 6 вересня - передбачені для їхньої роботи у профільних комітетах і комісіях, а також у депутатських фракціях і групах.

Загалом у вересні Рада пленарно працюватиме три тижні. При цьому 13 і 20 вересня, зважаючи на календарний план, відбуватимуться ранкове й вечірнє пленарні засідання. А от години запитань до уряду, що зазвичай триває з 10:00 до 11:00 кожної пленарної пятниці, у перші тижні другої сесії ВР нового скликання не передбачено.

У жовтні депутати працюватимуть у пленарному режимі протягом трьох тижнів, а в листопаді - протягом одного. Решта часу буде відведена їм для роботи у комітетах, комісіях і фракціях, а також для роботи з виборцями.

Разом з тим у грудні та січні буде по два пленарних тижні. При цьому для законотворчої роботи у комітетах загалом передбачено п'ять окремих тижнів упродовж сесії, а також кілька годин під час 12-ти днів, які входять у пленарні тижні в Раді.

Водночас для роботи з виборцями депутати матимуть п'ять непленарних тижнів, на два з яких наприкінці грудня 2019 року і на початку січня 2020-го припадають новорічно-рідзвяні свята.

Читайте також: Рада затвердила календарний план другої сесії

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ІХ скликання під час першого засідання 29 серпня затвердила календарний план другої чергової сесії. Відповідну постанову №1087 підтримали 278 народних депутатів. Цим документом передбачено, що друга сесія ВР має розпочатися у вівторок, 3 вересня.

Раніше представник Президента у ВР, новообраний перший віцеспікер Руслан Стефанчук зазначав, що протягом перших тижнів депутатів нового парламенту планується "максимально завантажити роботою в комітетах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-