Рада обрала керівників профільних комітетів

Рада обрала керівників профільних комітетів

Укрінформ
Верховна Рада ІХ скликання обрала голів, перших заступників, заступників голів, секретарів і членів 23 профільних комітетів, які працюватимуть у парламенті.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 299 народних депутатів на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з чинним законодавством, комітет Верховної Ради — це орган парламенту, основна функція якого полягає у законотворчій роботі. Комітети відповідають за розробку законопроектів, доопрацьовують їх за дорученням ВР і надають висновки та рекомендації до них. Законопроект виноситься на розгляд і подальше голосування в залі засідань парламенту лише за погодженням профільного комітету.

Читайте також: Остаточні зміни: підготовча група визначила склад усіх комітетів Ради

Окрім того, комітет здійснює організаційну та контрольну функцію, зокрема слідкуючи за виконанням бюджету в межах своєї компетенції. Кожна депутатська фракція Ради має свою квоту на представництво у комітетах, яка залежить від кількісного складу фракцій. Разом з тим кожен із представників керівного складу комітету мають представляти різні політичні сили.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ІХ скликання затвердила перелік, кількісний склад і предмети відання 23 комітетів. Порівняно з попереднім скликанням у новому парламенті працюватиме на п'ять комітетів менше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-