У США під час візиту Зеленського хочуть поговорити про його досягнення

У США під час візиту Зеленського хочуть поговорити про його досягнення

Укрінформ
Дата візиту Президента Володимира Зеленського до США досі не узгоджена.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер в інтерв’ю "Прямому".

"У президента Зеленського поки не було можливості втілити свої ініціативи, бо парламент ще навіть не розпочав роботу. Думаю, це станеться вже найближчого тижня. І тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем’єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив. І ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада і про наші досягнення у двосторонній співпраці", - сказав Волкер.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня в Офісі Президента Зеленського заперечили інформацію ЗМІ про те, що американська сторона, нібито, не погоджує зустріч Зеленського з Трампом, поки Андрій Богдан залишається головою Офісу Президента. В ОП підкреслили, що переговорний процес з підготовки візиту Зеленського до США на запрошення Трампа триває.

Також спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер 27 липня підтвердив, що запрошення Трампа залишається чинним, українській стороні не висували жодних умов.

Читайте також: У Вашингтоні ще не вирішили, коли зустрінуться Трамп та Зеленський - Волкер

На початку липня тодішній посол України в США Валерій Чалий називав дві можливі дати для поїздки Зеленського до США: або серпень (коли президент України відвідає тільки Вашингтон), або вересень (коли цей візит буде поєднаний з участю в дебатах на сесії Генеральної асамблеї ООН).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-