США готові підключитися до

США готові підключитися до "нормандського формату" - Волкер

Укрінформ
Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер допускає можливість залучення президента Дональда Трампа до "нормандського формату".

Про це повідомляє BNS.

"Ми дуже добре співпрацюємо з усіма сторонами. Якщо буде потреба у ширшому форматі, звичайно, ми приєднаємось. Водночас ми повністю підтримуємо нормандський формат", - сказав Волкер.

Волкер прокоментував пропозицію нового президента України Володимира Зеленського щодо того, щоб група Нормандської четвірки, до якої зараз входять Україна, РФ, Франція та Німеччина, розширилася, включивши США та Британію. "Як я завжди говорив, проблемою цих зустрічей є не формат, а політична воля Москви втілити у життя свої зобов'язання згідно з Мінськими угодами... Щоб це робилося для створення умов для настання реального миру та щоб Москва виконувала Мінські угоди, ми готові приєднатися й допомогти".

Читайте також: У Раді Європи підтримують якнайшвидше проведення "нормандського саміту"

"Зустріч у "нормандському форматі" може відбутися найближчими тижнями. Ми маємо тісний контакт з українцями; ми тісно спілкуємось з французами та німцями. Якщо буде зустріч іншого формату, звичайно, ми приєднаємось, але ми не наполягаємо на цьому ми турбуємося не за форму, а за сутність", - додав Волкер.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що сподівається домовитися про проведення нормандської зустрічі на рівні чотирьох лідерів найближчими тижнями. Водночас він додав, що Франція і Росія мають розбіжності у позиціях відносно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-