"Євросолідарність" визначилася з кандидатом на посаду віцеспікера

Укрінформ
Політична партія "Європейська солідарність" визначилася з кандидатами на посади віцеспікера і членів комітетів Верховної Ради та планує найближчим часом оприлюднити їхні імена.

Про це журналістам сказала у четвер перший заступник Голови ВР, майбутній народний депутат від партії "ЄС" Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прізвища визначені щодо наших кандидатур на всі відповідні комітети і віцеспікера. Найближчим часом ми їх оприлюднимо. Відповідні листи вже направлені до всіх наших колег", - сказала Геращенко.

Водночас політик заявила, що "Європейська солідарність", як опозиційна політична сила, претендуватиме на членство і керівництво в комітетах з питань регламенту і з питань свободи слова.

Читайте також: "Євросолідарність" має 11 претендентів на керівництво комітетів Ради

"Європейська солідарність" - це опозиційна політична сила, про що ми заявили ще раз на цьому засіданні (підготовчої підгрупи у четвер, 22 серпня, - ред.), і як майбутня опозиція ми будемо претендувати на ті комітети, які традиційно в демократичних європейських країнах очолює опозиція, на комітети, які мають контролюючі функції. В першу чергу мова йде, звичайно, про регламентний комітет, про комітет з питань свободи слова, про посаду віце-спікера, де так само має бути представник опозиції для того, щоб використовувати цю можливість публічного донесення своєї позиції до громадян України", - уточнила політик.

Окрім того, за її словами, партія "ЄС" також наполягає на пропорційному формуванні керівництва комітетів.

"Сьогодні ці питання не обговорювалися. Але неодноразово наша політична сила наголошувала, що пропорційний і фаховий підхід до формування керівництва комітетів має бути", - наголосила Геращенко.

Читайте також: «Батьківщина» висунула свою кандидатуру на віцеспікера

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер представник Президента у Верховній Раді, координатор підготовчої підгрупи, що займається, зокрема, питаннями формування комітетів ВР, Руслан Стефанчук, заявив, що політична партія "Слуга народу" претендує на головування у 21 комітеті Верховної Ради дев’ятого скликання. Водночас на запитання журналістів, яку кількість комітетів "Слуга народу" планує передати під керівництво іншим політичним силам, Стефанчук сказав, що наразі це два або три комітети.

15 серпня підготовча депутатська група з-поміж новообраних народних депутатів визначила перелік із 23 профільних комітетів Верховної Ради та їхніх назв. Це на п'ять комітетів менше, порівняно з минулим скликанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-