“Слуга народу” претендує на 21 із 23 комітетів Ради

“Слуга народу” претендує на 21 із 23 комітетів Ради

Укрінформ
Політична партія “Слуга народу” претендує на головування у 21 профільному комітеті Верховної Ради дев’ятого скликання.

Про це журналістів у четвер поінформував представник Президента у Верховній Раді, координатор підготовчої підгрупи, що займається, зокрема, питаннями формування комітетів, Руслан Стефанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є розуміння щодо представництва у комітетах, їх керівництва. Воно пов’язано з тим, що з тих п’яти керівних посад, до яких входять голова комітету, перший заступник, секретар і як мінімум два заступники, оці п’ять посад мають бути розподілені відповідно до квот... Ми вирішили щодо своїх 60 відсотків... те, на що ми претендуємо, ми вже визначили – це 21 комітет, якщо я не помиляюся, де ми хотіли б перебрати головування і взяти звичайних двох заступників. А по інших – секретар і перший заступник, ми готові передати це питання на вирішення нашим колегам”,- зазначив Стефанчук.

Читайте також: Разумков не виключає, що 29 серпня Рада візьметься за новий уряд
Водночас на уточнююче запитання від журналістів, яку кількість комітетів “Слуга народу” планує передати під керівництво іншим політичним силам, Стефанчук сказав, що наразі це два або три комітети.

“Два або три комітети, я думаю, ми передамо для керівництва (опозиції – ред.), тільки керівництва, тобто головування”, - уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня підготовча депутатська група з-поміж новообраних народних депутатів визначила перелік із 23-х профільних комітетів Верховної Ради та їх назв. Це на п'ять комітетів менше, порівняно з минулим скликанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-