Стефанчук не виключає подальшої оптимізації комітетів ВР і міністерств

Стефанчук не виключає подальшої оптимізації комітетів ВР і міністерств

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді, майбутній депутат від партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук не виключає подальшого скорочення кількості парламентських комітетів і реорганізації міністерств.

Про це політик сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми скоротили 5 комітетів і вважаємо, що це вже наш внесок з економією бюджету. Подивимося на ефективність цих комітетів. Якщо вони не будуть працювати за результатами першого року, то, можливо, ми проведемо ще оптимізацію комітетів. Тому що наше завдання - зробити ефективну співпрацю між органами законодавчої і виконавчої влади», - зазначив Стефанчук.

За його словами, аналогічно у партії налаштовані й щодо оптимізації кількості міністерств.

«Ми не можемо стверджувати, що всі міністерства, які передбачені в Україні, ефективно працюють. Для нас пріоритетом є ефективність роботи будь-якого органу», - сказав Стефанчук.

Він пояснив: доцільність скорочення кількості міністерств визначатиметься залежно від налагодженості співпраці між різними органами влади.

Читайте також: Разумков не виключає, що 29 серпня Рада візьметься за новий уряд

«Ми розуміємо, що будь-яке втягнення в реорганізацію - це 3 місяці вбити на роботу, пов’язану з цим. Ми зараз шукаємо оптимальні форми, як до цієї моделі забезпечити ефективне функціонування держави в цілому», - уточнив представник Президента у ВР.

Як повідомлялося, підготовча депутатська група визначила, що у Верховній Раді 9-го скликання діятиме 23 профільні комітети замість 27-ми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-