МЗС України рішуче засуджує придушення мирних протестів у Москві

МЗС України рішуче засуджує придушення мирних протестів у Москві

Укрінформ
В Міністерстві закордонних справ України засуджують насильство проти учасників масштабної акції мирного протесту, яка відбулася 27 липня 2019 року в центрі Москви на підтримку реєстрації незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи.

Про це йдеться у коментарі відомства.

"Варварське побиття власних громадян, численні арешти та затримання, застосування штучних та дискримінаційних передвиборчих фільтрів, покликаних забезпечити участь у виборах виключно «зручних кандидатів», доводить неспроможність російської влади забезпечити демократичне волевиявлення, демонструє її страх перед реальною політичною конкуренцією", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Клімкін закликає ПАРЄ відреагувати на арешти у Москві

В МЗС наголосили: такими системними порушеннями фундаментальних свобод і прав людини - на свободу висловлювань та мирний протест - Кремль відверто знущається над тими європейськими державами і політиками, які нещодавно дозволили російським представникам повернутися в Парламентську асамблею Ради Європи.

"Для нас очевидним є те, що Росія не належить до демократичної спільноти, а є державою-парією. Саме тому рішуче засуджуємо масові репресії, до яких вдався Кремль останніми днями. Очікуємо на таке ж рішуче засудження дій російської влади з боку інших представників нашої європейської й євроатлантичної спільноти", - переконані у вітчизняному МЗС.

Читайте також: Рада Європи та ПАРЄ відреагували на арешти у Москві

Як повідомлялося, 27 липня понад 1300 учасників мітингу "За чесні вибори" на підтримку незалежних кандидатів на виборах до міської думи, яким відмовили в реєстрації, затримали в Москві.

Акція завершилася масовими затриманнями. При цьому силовики діяли з великою жорстокістю, б'ючи беззбройних демонстрантів кийками. Інтернет-видання ОВД-Інфо повідомляє, що загальна кількість затриманих в ході акції в Москві становила 1373 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-