Сім делегацій у ПАРЄ оголосили про спільні дії у відповідь на повернення Росії

Сім делегацій у ПАРЄ оголосили про спільні дії у відповідь на повернення Росії

Заява
Укрінформ
Національні делегації семи країн-членів ПАРЄ заявили про спільні дії у відповідь на безумовне підтвердження повноважень та повернення усіх прав в Асамблеї російській делегації.

Про це ідеться в заяві членів делегацій Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини і України у ПАРЄ, опублікованій першим віце-спікером Верховної Ради Іриною Геращенко у Facebook.

“Безумовно, відновлення прав російської делегації без виконання Російською Федерацією ... вимог Асамблеї, суперечить основним цінностям Ради Європи та її Статуту”, - ідеться в заяві.

Також зазначається, що цей крок “посилає дуже неправильний сигнал країні, яка вдалася до збройної агресії, отруєння осіб, недотримання прав своїх громадян і прагнення дестабілізувати демократію в Європі замість того, щоб сприяти її розвитку”.

“Сьогодні ми, делегати наших націй, не маємо жодної відповіді для наших людей, як Рада Європи захищає їх права, якщо її більше цікавить захист благополуччя агресора, ніж жертв агресії і репресії”, - вказується в заяві.

Окрім того, підписанти наголошують, що майбутнє Ради Європи під загрозою в цілому, тому що вона втрачає довіру людей, на захисті яких має стояти.

Читайте також: Українська делегація у ПАРЄ не братиме участь у виборах генсека Ради Європи

“Ми повертаємося додому, щоб консультуватися з нашими парламентами і урядами про спільні дії в Асамблеї на наступних сесіях. Ми бажаємо удачі новообраному генеральному секретарю і сподіваємося, що вона/він знайде шлях для вирішення цієї безпрецедентної кризи довіри, яка була створена цього тижня”, - зазначається в документі.

Як повідомлялося, у середу, 26 червня, Парламентська Асамблея Ради Європи ратифікувала повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-