Звільнення політв’язнів: Зеленський сподівається на допомогу Німеччини

Звільнення політв’язнів: Зеленський сподівається на допомогу Німеччини

Укрінформ
Україна у питанні якнайшвидшого звільнення військових моряків та інших українських політв'язнів у Росії розраховує на авторитет та міжнародний вплив Німеччини.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні у вівторок, 18 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили з федеральним канцлером болюче питання наших військових моряків та інших українських громадян, які незаконно утримуються у в'язницях. Авторитет та міжнародний вплив Німеччини дає надію на вирішення цього питання якомога швидше", - сказав Зеленський.

Читайте також: Меркель запевнила Зеленського у збереженні санкцій проти Росії

Він поінформував, що під час перемовин сторони обмінялися думками про співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

"Я попросив пані Меркель про підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України", - зазначив президент.

Як повідомляв Укрінформ, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з головою Бундестагу ФРН Вольфгангом Шойбле в рамках офіційного візиту до Німеччини заявив, що обмін заручників 10 на 10 чи 15 на 15 міг би показати бажання іншої сторони почати процес деескалації конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-