З РФ неможливо вести справи по-старому - Штайнмаєр

З РФ неможливо вести справи по-старому - Штайнмаєр

Укрінформ
Європейським країнам слід підтримувати з Росією менш близькі стосунки, ніж раніше, впевнений президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це Штайнмаєр заявив у Фінляндії в неділю, 16 червня.

“Надії на всеосяжне партнерство з Росією з дедалі більшим ступенем інтеграції не виправдалися, додав він. За словами Штайнмаєра, обидві сторони в даний час відчувають "глибоке розчарування". Конфлікт на сході України, а також анексія українського півострова Крим справляють значний вплив на відносини Європи та Росії, зазначив президент Німеччини. З майбутньою Росією неможливо вести справи "у звичному режимі", - підкреслив він", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Берлін не змінив позицію щодо санкцій проти РФ

Крім того, на думку Штайнмаєра, неприпустимо мовчки схвалювати звуження простору для свободи вияву думок російського громадянського суспільства. Нещодавнє затримання кореспондента інтернет-видання "Медуза" Івана Голунова знову демонструє, що необхідно зберігати пильність, заявив глава німецької держави.

"Наші власні здібності щодо зміни Росії обмежені", - зазначив Штайнмаєр. За його словами, Європі слід усвідомлювати це "в інтересах більш функціонального партнерства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-