Представник Зеленського у КСУ: Указ про розпуск Ради ідентичний указу Порошенка за 2014 рік

Представник Зеленського у КСУ: Указ про розпуск Ради ідентичний указу Порошенка за 2014 рік

Укрінформ
Представник Президента у Конституційному Суді Федір Веніславський стверджує, що Указ Президента Володимира Зеленського індентичний тому, яким тепер уже колишній глава держави Петро Порошенко розпустив Верховну Раду 7 скликання у 2014 році.

Про це Веніславський сказав у коментарі журналістам у КС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Указ Президента Зеленського повністю, один в один дублює указ Президента Порошенка 2014 року за змістом яким було проголошено позачергові вибори. Він абсолютно ідентичний", - сказав представник глави держави у КС.

Веніславський додав, що у 2014 році сумнівів у легітимності указу Президента не було. "А зараз вони виникли, тому що деякі політичні сили залишаються за бортом історії", - вважає він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 21 травня він підписав указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів». Указ набув чинності 23 травня, а вже наступного дня в Україні стартувала виборча кампанія.

Читайте також: Розпуск Ради: Зеленський сподівається, що КСУ ухвалить справедливе рішення

Водночас 24 травня до КС було направлено подання з підписами 62 народних депутатів про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР.

КС розпочав розгляд цієї справи на 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-