Парубій: При Міжпарламентській асамблеї Україна-Польща-Литва створять новий комітет

Парубій: При Міжпарламентській асамблеї Україна-Польща-Литва створять новий комітет

Укрінформ
Учасники Х сесії Міжпарламентської асамблеї Сейму Литви та Сейму і Сенату Польщі "Безпека. Розвиток. Демократія. Сильні разом", яка відбулася у Верховній Раді України, ухвалили рішення про створення додаткового комітету з питань безпеки у структурі МПА.

Як повідомив на брифінгу голова Верховної Ради України Андрій Парубій, суть цієї ініціативи полягала у необхідності давати адекватні відповіді на ті загрози, які сьогодні стоять перед Україною, Польщею і Литвою.

"Нами було прийняте рішення на цій Міжпарламентській асамблеї про створення додаткового, четвертого комітету структури асамблеї Литва-Україна-Польща комітету з питань безпеки. Ми узгодили, що координація наших дій з питань безпеки є важливою та актуальною, оскільки гібридні виклики, які стоять перед нашими країнами, в обороні від російської агресії, є подібними і є спільними. Зокрема, це інформаційна безпека, кібербезпека, енергетична безпека, гуманітарна безпека. Бо ми розуміємо, що безпека — це не тільки зброя і танки, а дуже широкий спектр питань", - сказав Парубій.

На його переконання, координація зусиль трьох країн в цьому напрямку, вироблення спільної стратегії є дуже важливим для спільної роботи.

Читайте також: Парламент Литви закликає світ до солідарності щодо невизнання анексії Криму

За словами очільника ВР, учасники засідання внесли зміни до Статуту Міжпарламентської асамблеї та ухвалили Заключний документ Десятої сесії Асамблеї.

"Ми узгодили, що будемо дотримуватися стратегії 2025 та 2027. Це стратегія плану на шляху України до ЄС. Ми спільно визначили, що цей період 2025 та 2027 років ми бачимо як період великих шансів для України на шляху до ЄС. Бо з 25 по 27 рік буде головувати Польща, а з 27 по 29 рік буде головувати Литва. Це і є вікно можливостей для вступу України у ЄС", - наголосив голова ВР.

Парубій повідомив, що наступна, XI Сесія МПА, відбудеться у 2020 році у Республіці Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-