Луценко відкрив три кримінальні справи після заяви Кучми

Луценко відкрив три кримінальні справи після заяви Кучми

Відео
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко відкрив три кримінальні провадження після заяви представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми про необхідність зняти економічну блокаду з ОРДЛО та заборонити бійцям ООС стріляти у відповідь.

Про це керівник ГПУ повідомив у відеозверненні, яке оприлюднене на його сторінці у Facebook.

"Сьогодні я особисто зареєстрував у ЄРДР справу за фактом готування до фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи за попередньою змовою з групою осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торгівельні відносини з терористичними організаціями, які захопили українське майно, збирають нібито податки, а ми з ними будемо торгувати. Беручи на себе відповідальність за чотири мільярди боргів ОРДЛО за електроенергію і водопостачання", - сказав він.

За словами Луценка, друга кримінальна справа стосується перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період проведення антитерористичної операції.

Крім того, додав він, порушена справа за фактом державної зради.

"Це фактові справи, але хочу прямо сказати усім реваншистам і усім капітулянтам: всі, хто попробує гратися з українським законом, отримає гідну відповідь", - резюмував генпрокурор.

Читайте також: Кучма у Мінську побачив бажання звільнити заручників у тих, "від кого це залежить"

Як повідомлялося, спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За його словами, ця пропозиція була висловлена представником України на переговорах у Мінську Леонідом Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

Водночас прес-секретар Кучми Дарка Оліфер заявила, що на переговорах Кучма висловив позицію Президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою, і її треба вирішувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-