Кучма у Мінську побачив бажання звільнити заручників у тих,

Кучма у Мінську побачив бажання звільнити заручників у тих, "від кого це залежить"

Укрінформ
Очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає, що наразі є бажання розпочати процес звільнення українських заручників, однак зазначив, що це потребує кроків з обох боків.
Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується заручників, то ми обговорювали, але після такої тривалої перерви сказати, що ми завтра зрушимо з місця, я так не можу сказати. Але хочу сказати свою думку, у мене була можливість провести такі приватні переговори з тими, від кого в якійсь мірі це залежить, то є бажання розпочати цей процес, бо на це дивиться весь світ", - сказав Кучма.

За його словами, для початку процесу звільнення українських заручників мають бути кроки з обох боків.

Читайте також: Скасувати заборону на торгівлю з ОРДЛО може тільки Радбез — Кучма

"Повинні бути перші кроки з обох боків, я весь час кажу, що рух повинен бути двохсторонній", - додав він.

Водночас, він висловив надію, що у питанні звільнення українських моряків будуть певні зрушення, зважаючи на рішення Міжнародного суду.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи обговорювалося на Тристоронній контактній групі введення Миротворчої місії ООН, він зазначив, що це питання не обговорювалось.

"Миротворча місія ООН не обговорювалась, це питання занадто складне і ми ні в якому разі не бачимо, як переступити через блокування рішення Ради безпеки, бо якщо б блокування не було, то такі б рішення були", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про режим тиші в зоні збройного конфлікту норму "не стріляти у відповідь".

Спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За словами Сайдіка, ця пропозиція була зроблена представником України на переговорах у Мінську Леонідом Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

За даними прес-секретаря Кучми Дарки Оліфер, на переговорах ТКГ Кучма висловив позицію Президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою, і її треба вирішувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-