Скоро з’являться новини у справі МН17 - Зеркаль

Скоро з’являться новини у справі МН17 - Зеркаль

Аудіо
Укрінформ
Оприлюднені у ЗМІ нові докази причетності Росії до збиття МН17, зокрема, інформація про перевезення ракетного комплексу “Бук”, є у справі, яку ведуть Нідерланди.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу у Гаазі розповіла заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

“Я думаю, що для відкритого доступу це нова інформація. Вона дійсно була вже в справі, яку ведуть слідчі тут в Нідерландах в рамках розслідування справи про збиття Боїнга. Це дуже корисна робота, яку провели журналісти тому, що тільки відкриті джерела можуть зараз використовуватись поки йде слідство, поки немає судового розгляду. Водночас я думаю, що ми скоро почуємо новини від Спільної слідчої групи”, - сказала Зеркаль.

Читайте також: У справі про катастрофу MH17 з'явилися нові докази проти Росії — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у справі про катастрофу MH17 з'явилися нові докази причетності Росії. Російська "Новая газета" опублікували документи, які є додатковим доказом того, що ракетний комплекс "Бук", який збив малайзійський "Боїнг", доставили з Росії. Інформація не має грифа "секретно" - це документи про забезпечення безпеки на дорогах загального користування під час пересування російських військ у червні 2014 року. А також виписки з наказів про взяття військовослужбовців ППО на забезпечення і виділення їм сухих пайків.

Зокрема, це — телефонограма від 22 червня 2014 року, в якій йдеться про наказ начальникам Курської і Воронезької військових автомобільних інспекцій організувати 23 червня супровід військової техніки дорогами загального користування. Зазначається, що телефонограма підтверджує версію авторів порталу Bellingcat про участь особового складу і вантажівок 69-ї бригади в переміщенні техніки з Курська, висловлену ними ще в 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-