Рада відкрилася - планує розглянути низку законопроектів Зеленського

Рада відкрилася - планує розглянути низку законопроектів Зеленського

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту в четвер.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
У сесійній залі зареєструвалося 342 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, на початку пленарного засідання в четвер депутати продовжать розгляд поправок до законопроекту №1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", який передбачає процедуру імпічменту, після чого перейдуть до ухвалення рішення.

Читайте також: Рада сьогодні може звільнити Клімкіна, Полторака та Грицака

Згідно з порядком денним, у четвер парламентарії також можуть почати розгляд в другому читанні проекту Виборчого кодексу (№3112-1).

Крім того, депутати, як планується, розглянуть низку президентських ініціатив. Так, передбачено розгляд проектів постанов щодо звільнення з посад міністра закордонних справ Павла Клімкіна (№10346), міністра оборони Степана Полторака (№10344) та голови Служби безпеки Василя Грицака (№10345).

Крім того, для включення в порядок денний пропонується законопроект Президента Володимира Зеленського №10358 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів". У засіданні передбачена участь представника Президента у ВР Руслана Стефанчука, який має представити президентський законопроект.

Також на порядку денному парламентаріїв розгляд у другому читанні проекту закону №10183 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання". До розгляду в другому читанні також заплановано законопроекти №8370 "Про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів" та №3433 щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Крім того, депутати спробують включити у порядок денний законопроекти №10244 "Про військове капеланство" та №10335 щодо врегулювання капеланської діяльності у Збройних силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, №8337 "Про внесення змін до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" (щодо основ соціального захисту заручників)", №8205 "Про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-