Засідання робочих груп ТКГ уперше пройшли конструктивно – Кучма

Засідання робочих груп ТКГ уперше пройшли конструктивно – Кучма

Укрінформ
Засідання робочих груп у рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях уперше пройшли конструктивно.

Про це заявив очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма у Мінську 5 червня, повідомляє прес-служба Президента України.

"Вперше засідання робочих груп пройшли конструктивно. Всі сторони хотіли знайти рішення. Тон дискусії був зовсім іншим, ніж це було досі. Ми приїхали з "дорожньою картою" від Президента України. Месиджі були такі, що глава держави справді хоче, щоб у тому регіоні був мир. На засіданні Тристоронньої контактної групи я висловив ті побажання, які почув від Президента. Мені здається, всі почули, що українська сторона і протилежна сторона хочуть вирішувати ці проблеми. Тому була довіра одне до одного", – зазначив Кучма.

За його словами, під час засідань обговорювалися питання обміну військовополоненими.

"Я не можу сказати, що завтра ці питання принципово вирішаться. Але чітко знаю, що вони почнуть вирішуватися. Також порушувалося питання наших моряків. Я також переконаний, щоб рух буде у цьому напрямку", – наголосив голова української делегації.

Він також повідомив, що ТКГ обговорювала проблеми безпеки. Однією з домовленостей стало зазначення не лише часу початку "режиму тиші", а й механізму його запровадження.

"Це принципово. Бо жодна сторона не хотіла ставити себе в незручне становище, щоб потім відповідати за це. А сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього "режиму тиші". Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, а також запроваджена заборона на обстріл громадських об’єктів – шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити такі пропозиції. Ми маємо 19 числа їх затвердити", – наголосив очільник української делегації в ТКГ.

Читайте також: У Мінську домовилися про розведення сил в Станиці. Сайдік назвав дату

Водночас він висловив сподівання, що за результатами сьогоднішньої зустрічі ТКГ стануться зрушення у вирішенні проблеми водопостачання на окупованому Донбасі.

"Ми домовилися працювати з Кабінетом міністрів. Попередньо досягли згоди, що завтра повинна відбутися нарада у віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, де мають бути розглянуті економічні проблеми, які сьогодні обговорювалися", – зазначив він.

Як повідомлялося, 3 червня глава України Володимир Зеленський заявив, що другий президент Леонід Кучма знову буде представляти Україну у Тристоронній контактній групі в Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-