Зеленський у Брюсселі зустрівся з Дудою

Зеленський у Брюсселі зустрівся з Дудою

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселю зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це у Тwitter інформує представництво Польщі у Євросоюзі.

“Вітаємо Президента України, Пана Володимира Зеленського, в Представництві Польщі у Європейському Союзі”, - йдеться у дописі.

Анджей Дуда запевнив Володимира Зеленського у незмінності підтримки Польщею проєвропейського курсу України, передає кореспондент Укрінформу.

«Я радий сьогодні потиснути руку Президенту Зеленському та започаткувати нові відносини на роки вперед. Сподіваюся, що разом ми можемо багато зробити для спільного блага наших народів. Запевняю пана Президента, що Польща постійно підтримує проєвропейські та євроатлантичні прагнення України, для нас це питання є надзвичайно важливим», - зазначив Дуда.

Він наголосив на підтримці зусиль для відновлення  територіальної цілісності  і суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах, у визволенні окупованих районів Донбасу, що має логічно завершитися деокупацією Криму. 

«Україна має відновитися у  своїх природних кордонах. Для нас це також дуже важливо», - наголосив президент Польщі.

Читайте також: Єврокомісія назвала теплою зустріч Юнкера й Зеленського

Він зауважив, що для Польщі Україна є добрим сусідом, з яким будуються взаємовигідні та найкращі стосунки. За його словами, зараз у Польщі перебувають багато українських громадян, прекрасно розвивається двостороння торгівля, але є можливість для покращення відносин, тому що Україна – це велика країна з величезними потенціалом

«Ми говорили також про важливі та важкі історичні теми. Я вважаю, що президентська група експертів яка була створена президентами Польщі та України, буде спроможною активно долучитися до вивчення проблемних моментів, які є у наших двосторонніх відносинах, і відновити дух правди. Ми сподіваємося на  примирення й активне співробітництво між нашими країнами. Це те, що так само турбує і Президента України», - сказав Дуда.  

Він підтвердив, що Зеленський прийняв його запрошення приїхати до Варшави на заходи з нагоди роковин початку Другої Світової війни.

«Я буду щасливий вітати Вас у Варшаві і хочу ще раз привітати Вас із перемогою на виборах», - додав президент Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-