КСУ призначив розгляд справи про розпуск Ради на 11 червня

КСУ призначив розгляд справи про розпуск Ради на 11 червня

Укрінформ
Відкрита частина пленарного засідання Великої палати Конституційного Суду України щодо розгляду справи щодо відповідності Конституції указу «Про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів» відбудеться 11 червня 2019 року о 10 годині.

Про це повідомляється на сайті КС.

“Відкрита частина пленарного засідання Великої палати Конституційного Суду України щодо розгляду справи за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» відбудеться 11 червня 2019 року о 10 годині”, - йдеться у повідомленні.

Справу слухатимуть у формі усного провадження. Крім того, відповідно до статті 75 Закону України «Про Конституційний Суд України» Велика палата Конституційного Суду України визнала конституційне провадження цієї справи невідкладним.

Як повідомлялося, сьогодні Велика палата Конституційного Суду України на своєму засіданні розглянула питання щодо визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

Читайте також: КСУ відкрив провадження з розпуску Ради

Вранці 23 травня координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив про оскарження у Верховному суді указу Президента про розпуск Ради.

24 травня народні депутати від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання з 62 підписами народних депутатів про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР. Вони попросили розглянути це подання упродовж місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-